La mascareta, obligatòria a tot Catalunya

Comparteix

A partir d’aquest dijous, l’ús de les mascaretes passa a ser obligatori per als majors de 6 anys, tant en espais tancats com a l’aire lliure, independentment de si es pot mantenir la distància de seguretat. L’incompliment de la mesura se sancionarà amb una multa de 100 euros.

La mesura manté algunes excepcions: se la pot estalviar qui tingui problemes respiratoris, quan s’està amb grups estables, com els casals d’estiu i qui estigui fent activitats com esport, menjant o bevent, o a la platja prenent el sol o banyant-se. Tot i això, la regla diu que cal sortir de casa amb la mascareta posada, sigui quina sigui l’activitat que es vagi a fer.

L’alcalde Jordi Gaseni recorda totes les mesures que cal seguir per combatre la propagació del virus.

Tot i que la voluntat del Govern és conscienciar i no sancionar, és important recordar que en el cas de no dur mascareta la penalització serà de 100 euros.

Comparteix