Helena Rufat i Víctor Colomer guanyen els Premis Literaris 2020

Comparteix

‘Contes tristos del #procés’ en narrativa i ‘Les certeses’ en poesia són les obres guanyadores dels Premis Literaris 2020 de l’Ametlla de Mar. És el veredicte del jurat, que s’ha fet públic aquest dijous, donat que enguany no s’ha pogut celebrar la Nit de Poesia al carrer a causa de la situació actual.

La guanyadora de l’11è Premi Nit de Poesia al carrer ha estat Helena Rufat, amb un poemari que proposa una viatge a través de la superfície de la vida quotidiana, a través d’una reflexió del fet inqüestionable de ser mortals, l’intent per ignorar-ho i la recerca d’un mateix quan el temps compta enrere. 

D’altra banda, Víctor Colomer s’ha emportat el 28è Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar gràcies a tretze relats de política-ficció relacionats amb el procés independentista però inspirats amb clàssics de la literatura universal. Uns contes amb l’humor de fons però escrits amb un to agre.

Els dos premiats rebran dotació econòmica, de 1.000 euros per cadascú, i les seves obres seran publicats per l’editorial Pagès Editors. El coordinador dels Premis, Joan Callau, afirma que són llibres que tindran recorregut en el món literari, i destaca el nombre de treballs presentats en l’edició d’enguany.

Els Premis Literaris estan convocats pel col·lectiu CalaCultura i la regidoria de Cultura de l’Ametlla de Mar.

Comparteix