El CSN aprova l’informe perquè Vandellòs II operi fins el 2030

Comparteix

Vandellòs II està a un pas de rebre l’autorització per seguir operant fins el 2030. El ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha donat llum verda a la pròrroga de la vida útil de la central nuclear deu anys més. Ara, el dictamen serà enviat al Ministeri per a la Transició Ecològica que haurà d’aprovar-lo definitivament.

L’organisme regulador ha informat favorablement a la sol·licitud de renovació del permís d’explotació havent comprovat el “correcte funcionament de la central” i el “manteniment del nivell adequat de seguretat per continuar la seva operació”, i perquè pot donar resposta a requisits normatius actuals de “major exigència”.

També ha tingut també en compte les propostes de millora que el titular de la central, l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV), ha efectuat en la revisió periòdica de seguretat, així com la verificació del compliment dels requisits que se li van imposar en la pròrroga d’ara fa deu anys.

La nova aprovació inclou un dictamen on s’imposen diverses condicions, com el compliment dels compromisos adquirits dels programes de seguretat o la realització d’actuacions de protecció davant riscos interns, que s’acompanyen de cinc instruccions tècniques que el CSN ha establert directament a ANAV.

Comparteix