Unitat del ple per fer front als efectes econòmics del coronavirus

Comparteix

El ple de l’Ametlla de Mar va aprovar divendres, per unanimitat, el primer paquet de mesures fiscals del pla de xoc que vol mitigar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus. Tots els grups municipals van subscriure un manifest, que fa un agraïment públic a totes les persones que s’estan bolcant per superar aquesta situació. 

El manifest reconeix en primer lloc la feina que estan fent els treballadors sanitaris, d’emergències i de la resta de serveis essencials, així com la del voluntariat. També agraeix les donacions de material o econòmiques, a través del fons solidari. I ofereix tot el suport als empresaris locals per superar les conseqüències del coronavirus.

Uns efectes econòmics que es busquen pal·liar a través d’un pla de xoc, que inclou diferents mesures fiscals com l’ajornament del termini de pagament dels tributs, la suspensió temporal de les taxes dels serveis públics o bonificacions per a les empreses que s’han vist afectades amb l’aturada de la seva activitat per l’estat d’alarma.

Jordi Gaseni és l’alcalde i portaveu d’Esquerra Republicana:

Antonio Espuny és el portaveu d’Entesa per la Cala:

Eva del Amo és la portaveu de Junts per l’Ametlla de Mar:

Josep Maria Figueres és el portaveu de Ciutadans:

El primer ple telemàtic de la història de l’Ajuntament també va servir per seguir tramitant modificacions urbanístiques, com ara la nova figura de pla d’actuació urbanística a Calafat o la definició d’usos i criteris d’intervenció arquitectònica de les construccions annexes al Mas de Ponç, ara aprovades provisionalment.

També va tirar endavant una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que determina quants habitatges, del residencial que està construint a Roques Daurades, hauran de ser de protecció oficial. Els tres punts es van aprovar amb els vots afirmatius de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició.

En canvi, es va rebutjar la moció de Ciutadans que reclamava un informe al secretari municipal sobre la modificació del pressupost de 2019. Els regidors d’Esquerra i Entesa van votar-hi en contra perquè consideren que els informes d’intervenció són suficients, mentre que els Junts es van abstenir.

Jordi Gaseni és l’alcalde i portaveu d’Esquerra Republicana:

Antonio Espuny és el portaveu d’Entesa per la Cala:

Eva del Amo és la portaveu de Junts per l’Ametlla de Mar:

Josep Maria Figueres és el portaveu de Ciutadans:

Comparteix