8M: Cap de setmana feminista a l’Ametlla de Mar

Comparteix

L’Ametlla de Mar es prepara per al 8M amb un cap de setmana amb un marcat caràcter feminista. Un vermut lila dissabte i una taula rodona diumenge són les dues propostes que han organitzat al municipi el col·lectiu feminista ‘La Deskarada’ i l’Ateneu Calero de la SCER, per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

L’acció de dissabte, que serà a les 12 h i a la plaça Nova, començarà amb un minut de silenci per les víctimes de violència masclista, la lectura del manifest i un micro obert perquè qui vulgui pugui expressar-se. Una de les integrants de ‘La Deskarada’, Noemí Llambrich, comenta que també realitzaran una acció sorpresa.

Per diumenge, s’ha organitzat una taula rodona sobre dones i oficis. L’acte, que serà a les 12 h i al Centre d’Interpretació de la Pesca, comptarà amb la participació de set dones, la majoria caleres, que treballen en feines que s’etiquetaven per homes. Una de les membres de l’Ateneu, Àngels Puente, avança les participants.

Les iniciatives per escalfar motors de cara al 8 de març van començar el passat dissabte, amb la iniciativa #petjadesfeministes. Diferents membres de ‘La Deskarada’ va pintar petjades liles en diferents passos de vianants del centre urbà. Una acció reivindicativa que també s’ha realitzat en altres municipis de les Terres de l’Ebre.

Comparteix