Aprovats definitivament els pressupostos de 2020

Comparteix

Els pressupostos de l’Ametlla de Mar pel 2020 s’aproven definitivament. El ple va desestimar les al·legacions presentades, aquest dijous, amb els vots a favor d’Esquerra i Entesa, l’abstenció de Junts i el vot negatiu de Ciutadans. Els comptes de l’Ajuntament ascendeixen als 11,6 milions d’euros -13 amb les empreses municipals-. 

L’única reclamació presentada, per part de l’associació de veïns 3 Calas en la mateixa línia que ho va fer en la passada modificació de crèdit, no s’ajusta a les causes legals per les quals es podria impugnar un pressupost. Tots els regidors sí que van estar d’acord en aprovar l’increment retributiu d’un 2% per al personal de l’administració local.

El ple també va acordar -sense cap vot en contra- donar de baixa de la comptabilitat obligacions, per valor d’uns 125.000 euros, i drets, per més de 4 milions, la majoria dels quals són pels convenis amb Marina Sant Jordi. El govern assegura que no renuncia al seu cobrament i que aquesta operació és perquè no hi hagi una distorsió comptable.

D’altra banda, Ciutadans no va obtenir cap suport en la seva proposta per crear un pla de desenvolupament local. El partit taronja proposava la contractació d’un expert en aquest àmbit per la redacció del projecte i invertir-hi tota la recaptació de la taxa turística, a més de bonificar la implantació de negocis o ampliar el sòl industrial. 

El govern, que va votar-hi en contra, afirma que està treballant en aquesta direcció, com ara que ha abaratit els permisos d’activitat i que ha fet un projecte d’ampliació del polígon que s’ha retardat per la caiguda del pla urbanístic. Des de Junts, que es van abstenir, creuen que tota la taxa turística no pot anar només a pagar el projecte.

Per unanimitat es va aprovar la moció amb motiu del Dia Internacional de les Dones, presentada per Esquerra i Entesa. El text posa en relleu el compromís de l’Ajuntament per treballar a favor dels drets de les dones, amb la igualtat de gènere com a eix central de les polítiques municipals, i per declarar l’Ametlla de Mar com a població feminista.

Jordi Gaseni és l’alcalde i portaveu d’Esquerra Republicana:

Antonio Espuny és el portaveu d’Entesa per la Cala:

Eva del Amo és la portaveu de Junts per l’Ametlla de Mar:

Josep Maria Figueres és el portaveu de Ciutadans:

En el ple, també es va formalitzar la renúncia del fins ara portaveu de Junts, Joan Pere Gómez, com a regidor de l’Ajuntament.

Comparteix