Els armadors comencen a cobrar els ajuts per les vedes de 2017 i 2018

Comparteix

Els pescadors caleros lamenten els retards i qüestionen el model actual, que subvenciona igual els qui s’aturen un mes com els qui ho fan dos.

Aquest mes de desembre, el govern català ha aprovat el pagament d’1,6 milions d’euros en ajuts als armadors per les aturades biològiques realitzades els anys 2017 i 2018.

La flota d’arrossegament de l’Ametlla de Mar, com la d’altres ports tarragonins, atura la seva activitat dos mesos però només cobra com si ho fes un. El patró major de la Confraria de Pescadors Sant Pere, Miquel Brull, creu que això és un greuge comparatiu i demana que el pagament de les vedes es faci el mateix any.

Amb tot, Brull defensa que s’han de seguir realitzant les aturades per millorar l’ecosistema dels caladors. Precisament, el passat dia 20 va començar la veda la flota de l’encerclament de Tarragona. Davant les queixes, la Generalitat ja ha reclamat a l’Estat retornar a un model descentralitzat de gestió dels ajuts.

Comparteix