Llum verda al pressupost de l’Ajuntament pel 2020

Comparteix

El ple de l’Ametlla de Mar va aprovar, divendres passat, els pressupostos de l’Ajuntament pel 2020 que seran d’11,6 milions d’euros. Els comptes han tirat endavant amb els vots a favor de l’equip de govern. L’oposició hi va votar en contra, al·legant que se’ls va donar poc temps per estudiar-los.

Els comptes de l’Ajuntament, que compleixen amb tots els indicadors financers, són un 3% inferiors als d’enguany com a conseqüència de deixar d’ingressar l’IBI de l’AP-7. Un pressupost que en total suma 13 milions d’euros, si s’afegeixen les empreses municipals, i que garanteix els serveis públics incloent-hi algunes inversions. 

Entre les previstes inicialment, hi ha la compra del solar annex a la Sala de la Societat i l’adquisició d’una nau per a la brigada municipal, a les que cal sumar les actuacions aprovades recentment en la modificació del pressupost de 2019 i les que es puguin incloure amb les subvencions que rebi el consistori.

D’altra banda, el ple també va reclamar l’alliberament d’Oriol Junqueras arran la sentència del TJUE sobre la seva immunitat com a eurodiputat, i va rebutjar la sentència del TSJC que inhabilita el president Quim Torra. Els acords, presentats per ERC i Junts respectivament, van aprovar-se amb els seus vots i el d’Entesa, i l’abstenció de Cs. 

En l’àmbit de mocions, també va ser aprovada la presentada per Junts, demanant millorar els serveis ferroviaris a les Terres de l’Ebre amb l’obertura de la variant de Vandellòs, i la de Ciutadans, proposant diferents mesures per lluitar contra el canvi climàtic a escala local. Ambdues per unanimitat del ple.

Jordi Gaseni és l’alcalde i portaveu d’Esquerra Republicana:

Antonio Espuny és portaveu d’Entesa per la Cala:

Joan Pere Gómez és portaveu de Junts per l’Ametlla de Mar:

Josep Maria Figueres és portaveu de Ciutadans:

Comparteix