El Síndic alerta de les deficiències dels plans d’emergència nuclear a Ascó i Vandellós

Comparteix

El Síndic de Greuges va presentar aquest dijous al Parlament les mancances en els plans de seguretat nuclear a Catalunya.

El síndic Rafel Ribó ha qualificat les mancances d’«espectaculars» i ha posat exemples dels anacronismes que planteja el pla PENTA. L’informe del Síndic posa com exemple que hi ha zones fosques de cobertura mòbil prop de les centrals d’Ascó i Vandellòs, i que les emergències encara es comuniquen per fax. Així ho explicava Ribó.

Aquesta és una mostra de les desenes de mancances a 22 poblacions nuclears, com per exemple l’Ametlla de Mar. Una de les principals recomanacions del Síndic és la creació d’un òrgan de coordinació format pels municipis, els governs i les empreses explotadores de les centrals.

Paral·lelament, la subdelegació del govern espanyol a Tarragona va fer aquest dijous un fet un simulacre d’activació del pla PENTA i ha anunciat millores en la megafonia. Ribó ha celebrat que hagin reaccionat però reclama que faci un tractament seriós de la problemàtica.

Comparteix