Esquerra Republicana torna a guanyar les Eleccions Generals

Comparteix

L’independentisme obté la majoria dels suports dels caleros a les urnes. La participació baixa 8 punts al municipi respecte als comicis de l’abril.

Esquerra Republicana s’ha tornat a imposar a l’Ametlla de Mar en la repetició de les Eleccions Generals, d’aquest diumenge. Els republicans es consoliden com la primera força amb 1.034 vots al Congrés dels Diputats, 261 menys que en els comicis del 28 d’abril.

La segona posició segueix sent per a Junts per Catalunya que ha obtingut 599 vots al Congrés, 13 més que en les anteriors eleccions. Els partits independentistes, sumant-hi la CUP que s’estrena amb 167 vots, aconsegueixen el suport del 60% dels votants caleros.

Jordi Gaseni, portaveu d’ERC l’Ametlla de Mar:

Joan Pere Gómez, portaveu de Junts per l’Ametlla de Mar:

La tercera força al municipi torna a ser el PSC que ha obtingut 358 vots, perdent-ne 115 respecte a l’abril. Els segueix En Comú Podem que ha sumat 37 vots més amb relació als resultats oficials de les anteriors generals, aconseguint-ne un total 322.

Javier Sánchez, primer secretari local del PSC:

Ferran Martínez, secretari d’organització de Podem l’Ametlla de Mar:

A la part baixa, VOX s’imposa al PP i a Cs. La ultradreta obté 163 vots –una seixantena més que a l’abril–, els populars en treuen 160 –una vintena més–, i Ciutadans perd 157 vots al municipi i es queda només amb 115, situant-se a la vuitena posició.

Ricardo Llaó, coordinador de Cs l’Ametlla de Mar:

Pel que fa al Senat, els tres candidats d’Esquerra Republicana van tornar a ser els més escollits, amb el suport d’entre 1.100 i 1.200 caleros. Els següents en vots van ser els de Junts per Catalunya –entre 500 i 600– i els del PSC –entorn dels 300–.

La participació ha estat inferior respecte a les eleccions del mes d’abril, quan un 76% del cens va votar. Aquest diumenge, només ho han fet un 68% dels caleros cridats a les urnes. La jornada electoral va transcórrer amb total normalitat al municipi.

Comparteix