Xerta reuneix alcaldes i regidors ebrencs per rebutjar la sentència

Comparteix

L’alcalde Jordi Gaseni i diversos regidors caleros van participar de l’acte multitudinari.

Rebuig del món local la sentència del procés en un acte multitudinari a Xerta. L’alcalde Jordi Gaseni i diversos regidors caleros van participar d’aquesta protesta històrica, que va reunir prop de 500 càrrecs electes ebrencs al poble natal de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que van reclamar la llibertat dels ‘presos i preses polítiques’.

El mig centenar d’alcaldes assistents van signar el manifest unitari que rebutja la sentència del Tribunal Suprem, que el ple de l’Ametlla de Mar va aprovar dilluns. L’alcalde Jordi Gaseni destaca que s’ha donat una resposta unitària des dels municipis de les Terres de l’Ebre en contra de la condemna als líders independentistes.

El president del Parlament, Roger Torrent, va encapçalar l’acte institucional convocat pels quatre Consells Comarcals ebrencs i celebrat al Casal Municipal. Entre el públic, també hi havia un bon nombre de veïnes i veïns de l’Ametlla de Mar. En acabar, el món polític es va sumar a una concentració popular a la plaça de l’Ajuntament de Xerta.

2 anys de l’empresonament dels ‘Jordis’

A l’Ametlla de Mar, com cada dia 16, La Cala per la Independència també va fer un acte de suport als ‘presos polítics’ a les portes del consistori, especialment dedicat als ‘Jordis’ perquè aquest dimecres es complien dos anys del seu empresonament. La coordinadora Montse Gonzàlez va llegir un manifest afirmant que cal seguir lluitant.

Comparteix