La Cala es manifesta contra la sentència del procés

Comparteix

El ple va aprovar amb una moció en contra de la sentència. Centenars de persones es van concentrar a les portes de l’Ajuntament demanant la llibertat dels ‘presos polítics’.

L’Ametlla de Mar es manifesta en contra de la sentència del procés i reclama l’amnistia dels ‘presos polítics’. El ple de l’Ajuntament va aprovar d’urgència, ahir a la nit, una moció sense cap vot en contra, que rebutja les penes dictades pel Tribunal Suprem als líders independentistes, amb penes de presó de fins a 13 anys per sedició i malversació.

L’acord –aprovat amb el vots a favor d’Esquerra, Junts i Entesa, i l’abstenció de Ciutadans–, manifesta el rebuig a la sentència condemnatòria, reclama “la llibertat immediata dels presos i les preses polítiques”, i exigeix al govern espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions catalanes.

L’alcalde i portaveu d’Esquerra Republicana, Jordi Gaseni, qualificava la sentència de “vergonyant” i que calia “defensar els drets fonamentals de la democràcia”.

La regidora de Junts per l’Ametlla de Mar, Eva del Amo, afirmava que “per molts cops de porra”, “mai aturaran la nostra voluntat”.

El portaveu d’Entesa per la Cala, Antonio Espuny, destacava que, tot i matisos amb el text, calia aprovar-lo perquè els presos “es mereixen estar a casa seva”.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Josep Maria Figueres, es va limitar a emetre el vot sense argumentar-lo. El ple de l’Ametlla de Mar no és l’únic que ha aprovat, en les darreres hores, una moció en resposta a la sentència del Tribunal Suprem. Per exemple, també ho va fer ahir a la tarda el del Consell Comarcal del Baix Ebre.

La protesta institucional es va traslladar després a les portes de l’Ajuntament, on centenars de caleres i caleros es van concentrar de nou per clamar la llibertat dels ‘presos polítics’. L’alcalde Jordi Gaseni va llegir la moció davant els manifestants, destacant l’àmplia majoria amb la que es va aprovar el rebuig a la condemna. 

Des de La Cala per la Independència, la seva coordinadora Montse Gonzàlez, assegurava que la sentència és “una venjança” i que “res aturarà la voluntat de ser independents”.

Les mostres de rebuig a la sentència també han arribat des de les entitats locals. La més destacable és la de la Societat Cultural Esportiva i Recreativa, ja que a la Sala va ser on es va poder votar l’1-O al municipi. En un comunicat, consideren que no hi ha sentència justa de presó “per als qui defensen les llibertats i el dret d’autodeterminació”.

Comparteix