Els caçadors caleros inicien la temporada de caça amb la possibilitat de caçar perdius

Comparteix

La Societat de Caça La Cala començarà aquest diumenge la caça menor, que se suma a l’inici de la caça major de diumenge passat, i ambdues s’allargaran fins a principis de febrer. Les previsions apunten que serà un any amb molta presència de conill.

A partir d’aquest diumenge, els caçadors caleros ja podran anar a caçar al conill, el tord i enguany també la perdiu. L’organisme calero ha tornat a obrir la veda d’aquesta espècie, després de la tancada durant la temporada anterior per repoblar el vedat.

Tot i així el president de la Societat de Caça La Cala, Albert Bouzas, apunta que continua havent-hi poca presència i per això, es faran aviades en dies determinats.

Les previsions del conill són molt bones, ja que durant l’estiu n’hi hagut molta presència, en canvi, com és habitual, és una incògnita saber si hi haurà tords, ja que es tracta d’una au migratòria.

Pel que fa a la caça major, que es va iniciar el passat 6 d’octubre, els porcs senglars continuen tenint bona presència al territori. A més i excepcionalment, també s’hi troben cabirols.

A banda, els caçadors caleros estan treballant per adaptar-se a la nova normativa de comercialització de la carn de caça que els exigeix uns controls més estrictes. De fet, alguns dels membres s’han apuntat a un curs de tractament de carns. De moment, enguany no es contempla la creació d’un escorxador propi.

Comparteix