El ple de l’Ametlla de Mar condemna la criminalització del moviment independentista

Comparteix

L’acord, aprovat aquest dilluns, denuncia la voluntat d’equiparar l’independentisme amb el terrorisme. La moció dona suport a la declaració realitzada la setmana passada per la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya.

La declaració, arran de l’operació de l’Audiència Nacional i la Guàrdia Civil, exigeix la fi de la repressió i demana llibertat de les persones preses per idees polítiques, es va aprovar amb els suports dels regidors d’Esquerra Republicana, Junts per l’Ametlla de Mar i Entesa per la Cala, i el vot contrari del de Ciutadans.

Durant la sessió, també es van aprovar els comptes generals de l’any passat amb els vots a favor de l’equip de govern i els vots en contra de l’oposició. També es va acordar per unanimitat optar a una subvenció, com a municipi que forma part del Pla d’Emergència Nuclear, per comprar un vehicle de Protecció Civil.

En canvi, no va prosperar la moció de Ciutadans on demanaven que el consistori complís amb la llei de contractació respecte als contractes menors. La proposta es va desestimar amb els vots a favor de Junts i Ciutadans i els vots en contra d’Esquerra i Entesa, qui van assegurar que s’està treballant per complir amb la normativa.

Jordi Gaseni és l’alcalde i portaveu d’Esquerra Republicana:

Antonio Espuny és el portaveu d’Entesa per la Cala:

Joan Pere Gómez és el portaveu de Junts per l’Ametlla de Mar:

Josep Maria Figueres és el portaveu de Ciutadans:

El plenari també va verificar el text refós del pla especial urbanístic del càmping Casa Valerosa, amb els suports d’Esquerra, Entesa i Ciutadans, i l’abstenció de Junts. I va aprovar per unanimitat presentar-se als Premis Jordi Cartanyà del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, amb el projecte dels punts d’Instagram.

Comparteix