El ple aprova actuacions en camins rústics i el mapa acústic del municipi

Comparteix

S’arranjaran i asfaltaran trams del camí Nou de la Barrera i del Lligallo de Manra.

L’Ajuntament millorarà el ferm dels camins del Lligallo de Manra i el Nou de la Barrera. El plenari va aprovar per unanimitat, aquest dimecres al vespre, el conveni amb el Consell Comarcal del Baix Ebre per rebre una subvenció per pavimentar i recuperar amplada de trams d’aquestes vies rústiques. Les obres tindran un cost d’uns 17.000 euros.

Al camí del Lligallo de Manra es recuperarà l’amplada de la via, que ha perdut part de l’asfalt, i es farà un doble tractament superficial. Mentre que al camí Nou de la Barrera es farà una reparació a la zona més malmesa, i s’estendran terres abans d’aplicar el reg asfàltic. Tot plegat millorarà l’estat d’aquests camins molt transitats, pròxims a l’N-340.

És el punt més destacat d’un ple de tràmit on també es va donar llum verda al mapa de capacitat acústica del municipi. Aquest document, aprovat per unanimitat, determina les zones de sensibilitat acústica alta, moderada i baixa, i quins són els valors límits d’immissió en cada zona d’acord amb la normativa.

L’alcaldessa accidental, Jani Brull (ERC), destaca que «amb aquest conveni, podem arranjar nous camins. Hem decidit millorar un tram del camí Nou de la Barrera i recuperar l’ample del camí del Lligallo de Manra. A més, hem aprovat el mapa acústic, que és un instrument per a la gestió ambiental del soroll a la població».

En la mateixa línia s’expressa el portaveu d’Entesa per la Cala, Antonio Espuny, qui afirma que «aquesta subvenció ens permetrà arranjar uns trams que s’estan estretint al camí del Lligallo de Manra, i adequar uns trams deteriorats al camí Nou de la Barrera».

També ho valora positivament el portaveu de Junts per l’Ametlla de Mar, Joan Pere Gómez, qui considera que «és important que es facin inversions als camins, perquè molts estan en mal estat i, per tant, que es faci una inversió ho veiem una cosa beneficiosa».

D’altra banda, també es van aprovar els comptes del 2018 de La Cala Serveis, amb un benefici de 36.000 euros, amb els vots a favor d’ERC, Entesa i Cs, i l’abstenció de Junts. I la cessió del contracte de l’enllumenat públic que té FCC a una de les seves filials, FCC Medio Ambiente, amb els vots afirmatius d’ERC i Entesa, les abstencions de Junts i el vot negatiu de Cs.

El portaveu de Ciutadans, Josep Maria Figueres, justifica el seu vot perquè «creiem que a l’informe de secretaria hi ha una certa ambigüitat. Com que desconeixem el plec de condicions, hem decidit votar que no».

Comparteix