Creix el reciclatge a l’Ametlla de Mar tot i les dades ‘alterades’ per l’incendi de l’abocador

Comparteix

L’any passat, els caleros van reciclar més paper, cartró, vidre i envasos que el 2017. Un fet que contrasta amb les xifres estadístiques, que no comptabilitzen la matèria vegetal cremada i provoquen un descens del percentatge de recollida selectiva.

Segons les dades de l’Agència de Residus de Catalunya, l’índex de recollida selectiva bruta de la població de 2018 se situa en un 43,63%. Unes xifres inferiors al 51,41 % de 2017, motivades per l’incendi que va cremar, l’1 de maig del passat any, les restes vegetals emmagatzemades a la planta de tractament de verds de la deixalleria municipal.

Tot i això, les xifres són positives. Les dades de reciclatge de les fraccions de paper i cartró, vidre i envasos han augmentat entre un 5 i un 7 % respecte el 2017. En canvi, l’orgànica ha disminuït un 4 %. El tècnic de Medi Ambient de l’Ametlla de Mar, Xavier Solé, valora satisfactòriament els índexs de recollida selectiva.

Pel que fa als voluminosos, també ha augmentat la recollida en un 7 %, així com els residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE) en un 10 % més respecte l’any anterior. Les xifres per tant, posen de manifest el treball que des de l’Ajuntament es fa per conscienciar la ciutadania i aconseguir unes bones dades de reciclatge.

Comparteix