Greenpeace demana que Vandellòs II tanqui l’any 2020

Comparteix

L’entitat ecologista ha desplegat davant la central nuclear la pancarta ‘Endesa, tot per la pasta’, entre els pals del seu vaixell insígnia, el Rainbow Warrior. Amb aquesta protesta, l’organització denuncia que els interessos econòmics de l’elèctrica suposen un “risc enorme” per a les persones i el planeta.

L’any vinent finalitza el període d’explotació actual de Vandellòs II, complint 33 anys de vida operativa. Greenpeace denuncia, però, que la voluntat d’Endesa –principal propietària amb Iberdrola– és la “d’allargar la seva llicència fins l’any 2035, superant en vuit els 40 anys de vida de disseny de la central amb els problemes derivats de l’envelliment que això implica”.

Els ecologistes diuen que “Endesa s’obstina en invertir en mantenir les seves nuclears obertes, en comptes de concentrar les seves inversions en renovables” i consideren que actualment es pot garantir el subministrament elèctric sense nuclears. A més, afirmen que el desmantellament de les centrals estatals suposaria crear uns 100.000 llocs de feina.