Una exposició recordarà la història de l’Escola del Pòsit

Comparteix

Es podrà veure al Centre d’Interpretació de la Pesca a partir de dissabte, quan s’inaugurarà amb motiu de les Festes de Sant Pere.

L’Escola del Pòsit tornarà a l’antiga Confraria en forma d’exposició. Coincidint amb les Festes de Sant Pere, aquest dissabte s’inaugurarà una exposició que rememorarà la història d’aquesta escola, que va suposar un canvi en la manera d’ensenyar. L’historiador local Xavier Figueres ha fet la recerca a petició de l’actual Confraria de Pescadors.

A l’exposició, que estarà instal·lada l’antiga llotja –l’actual Centre d’Interpretació de la Pesca– durant tot l’estiu, s’hi podrà trobar tota l’explicació dels orígens i l’evolució de l’Escola del Pòsit, acompanyada de documents i fotografies. Figueres comenta com s’estructurarà l’exposició i quin missatge vol transmetre.

La inauguració de l’exposició serà a les 12 h. L’Escola del Pòsit va néixer l’any 1924, després de la creació del Pòsit de Pescadors arran de les desavinences amb la Societat de Pescadors Sant Pere, amb la voluntat de donar una educació de major qualitat i formar-los pels oficis de la mar. L’escola va seguir funcionant fins al 1972, a la planta superior de l’antiga Confraria.

Comparteix