Les embarcacions d’arts menors caleres finalitzen la temporada de la tonyina roja

Comparteix

L’abundància de l’espècie al sud del Delta de l’Ebre va fer que dues barques caleres es desplacessin a Sant Carles de la Ràpita i Vinaròs per capturar-la.


Les embarcacions d’arts menors de l’Ametlla de Mar i de la resta de la demarcació han completat tota la quota assignada per pescar tonyina roja en només tres setmanes.

A diferència de l’any passat, on cada embarcació disposava d’una quota pròpia, enguany es va atorgar una comuna de 27.000 quilos a tota la demarcació de Tarragona. Encara que no totes les barques caleres han pogut pescar exemplars, el patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Brull, celebra que s’hagi completat tota la quota.

Davant de l’abundància de tonyina roja, els pescadors d’arts menors caleros reclamen que s’incrementi la quota que tenen assignada. La pesca a l’ham d’aquesta espècie, autoritzada a la flota artesanal catalana l’any passat coincidint amb la finalització del pla de recuperació, ha permès introduir al mercat la tonyina salvatge.

Comparteix