Els fideus rossejats són els protagonistes de les pròximes Jornades Gastronòmiques de l’Ametlla de Mar

Comparteix

A partir de divendres i fins al 16 de juny, els restaurants participants oferiran menús amb aquest típic plat mariner. A més, també hi haurà la Ruta de la Tapa Marinera als bars del municipi.

Els menús als tretze restaurants participants en les Jornades tenen un plat comú per excel·lència: els fideus rossejats. Tot i això, cada xef aposta per la recepta més tradicional o buscar la innovació en els sabors. Els preus per persona ronden entre els 18 i 35 euros, amb menús complets i maridats amb vins de la DO Terra Alta.

La quinzena de bars que participen en la Ruta de la Tapa Marinera tenen com a base el peix de la Cala, cuinats com a ‘ranxos’ mariners o amb elaboracions en cru. El preu per tapa amb quinto Heineken és només 3 euros. Les persones que omplin una butlleta amb els segells de cinc establiments diferents entraran en el sorteig de menús i viatges amb el Tuna Tour.

Aquestes jornades arriben coincidint amb la primera edició de la Fira de la Mar. Aquest és un dels motius pels quals s’ha decidit ajornar la Diada dels Fideus Rossejats, que aquest 2019 compleix 25 anys de vida, al pròxim 7 de juliol. Ho explica Damià Llaó, gerent de l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ametlla de Mar.

Tot i el canvi de data, la Diada mantindrà el seu format habitual amb el concurs popular i les degustacions gastronòmiques. També es complementarà amb la Trobada de Vela Llatina al golf de Sant Jordi. Precisament, fins aleshores també es podrà participar del concurs fotogràfic a Instagram amb les etiquetes #jornadesfideus19 i #ametllademar.

Comparteix