El Consell de Seguretat Nuclear reclassifica com a nivell 1 en l’escala INES, l’anomalia del passat 6 d’abril a Vandellòs II

Comparteix

Es tracta de la tercera fuita registrada en el circuit primari de la central nuclear, en poc més d’un any.

ANAV va localitzar un lleuger degoteig a la barrera de pressió, concretament en una soldadura a la vàlvula de drenatge del generador de vapor B. La central es va aturar automàticament en detectar-se un baix cabal d’aigua al reactor.

Durant les inspeccions posteriors, el titular de la planta va comunicar al CSN que va detectar restes de bor en els taps de les vàlvules de drenatge dels generadors de vapor B i C, així com al terra del primer d’aquests.

Per aquest motiu, el propi Consell va fer una inspecció que s’ha conclòs amb la reclassificació d’aquest succés amb a anomalia, passant de 0 a 1 en l’escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics, per la reiteració de successos consecutius per la mateixa causa.

Comparteix