Les roses i els llibres tornen a omplir els carrers de l’Ametlla de Mar

Comparteix

La plaça Nova és l’epicentre d’aquest dia dedicat als enamorats i als amants de la lectura.

Sant Jordi és un dels dies més esperats, pels enamorats i els amants de la lectura. A les parades de les llibreries no hi falten els best-sellers, entre els quals un bon gruix de títols locals. Però aquest 23 d’abril també se celebra amb múltiples activitats. 

La plaça Nova torna a ser l’epicentre d’aquest dia, amb el major nombre de parades de llibreries, floristeries i entitats locals. Aprofitant el cap de setmana de Pasqua, molts establiments ja van avançar-se per atreure més públic visitant. Durant les primeres hores, ja han estat moltes les caleres i caleros que s’hi han apropat per fer les seves compres.

Entre les parades dels llibres, molts títols per triar i remenar. D’autors locals, els més recents són el poemari de Joan Callau, ‘L’arbre que som’, els treballs guanyadors dels Premis Literaris –‘El gest d’Yrit’ de Conxita Jiménez i ‘La necessitat d’un mur’ de Carles Pérez–, i el vademècum gastronòmic ‘La cuina tradicional de la Cala’ de Maria Teresa Nolla i Gabriel Comes.

Respecte a les roses, les protagonistes segueixen sent les roges, de diferents mides, tot i que també se’n vendran d’altres colors, com ara de grogues, reivindicatives per la causa dels ‘presos polítics’ i els exiliats. Però totes les roses no són de flor, també n’hi ha d’elaborades amb llaminadures, tèxtils o materials reciclats ben originals.

Les parades instal·lades a la plaça Nova no són les úniques que hi ha per la població. Diferents entitats i associacions aprofiten el dia de Sant Jordi per recaptar fons per les seves activitats, amb la venda de roses. Una festivitat que es commemora també als centres educatius, amb diferents activitats literàries i culturals per mantenir la tradició del 23 d’abril.

D’una banda, l’Escola Sant Jordi celebra el tradicional Certamen Literari amb la participació dels estudiants de primària. També s’entregaran els premis dels concursos literaris i de dibuix a l’Institut Candelera. I els alumnes de la Llar d’Infants Xerinola viuen aquest dia coneixent la llegenda de Sant Jordi i disfressant-se de dracs, cavallers, princeses o reis.

Comparteix