El Centre d’Interpretació de la Pesca ja compta amb la maqueta de l’’Amiral de Kersaint’

Comparteix

Dissabte passat es va presentar públicament aquest exemplar, conegut popularment com ‘Lo Vinater’

Una reproducció de l’’Amiral de Kersaint’ ja es pot veure al Centre d’Interpretació de la Pesca (CIP). El passat dissabte es va fer la presentació de la maqueta d’aquest vaixell, conegut popularment com ‘Lo Vinater’, enfonsat durant la Primera Guerra Mundial davant les aigües del golf de Sant Jordi.

El submarí alemany U64 va enfonsar el vaixell l’any 1917, a 21 milles de la costa de l’Ebre. Al darrere, hi ha una història que ha sortit a la llum gràcies al treball de recerca previ de l’historiador i documentalista submarí, Josep Maria Castellví, que explica com van descobrir la presència del derelicte.

La recreació d’aquest vapor francès ha estat a càrrec de l’associació dels Amics del Museu Marítim de Barcelona, que ja havia fet anteriorment la maqueta del ‘Correu’. Totes dues es poden veure a l’exposició permanent que hi ha al CIP. El president de l’entitat, Josep Ortet, es mostra satisfet del treball aconseguit.

La voluntat de la regidoria de Cultura és seguir ampliant la col·lecció de maquetes, de la dotzena de vaixells enfonsats al golf de Sant Jordi. Per això, la intenció de l’Ajuntament és encomanar la reproducció a escala d’un altre vapor francès: el ‘Medjerda’. Jordi Gaseni és l’alcalde de l’Ametlla de Mar.

Comparteix