Les caleres i caleros celebren el 8M amb diversos actes feministes reivindicatius

Comparteix

Aquest divendres, a la plaça Nova tindrà lloc un Vermut Lila organitzat pel nou col·lectiu feminista ‘La Deskarada’. I diumenge, el Jovent Republicà farà una taula rodona sobre el paper de les dones a l’esport.

La Cala commemora reivindicativament el Dia Internacional de les Dones, amb diverses propostes. Aquest divendres, 8 de març, tindrà lloc un minut de silenci per les víctimes de violència masclista que seguirà un Vermut Lila, organitzat pel primer col·lectiu feminista local, ‘La Deskarada’.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar dóna suport a la vaga feminista i a les iniciatives que serviran per fer valdre i reconèixer el paper de la dona i reclamar la igualtat efectiva entre homes i dones.

En aquest sentit, la regidora de Benestar, Mayte Puell, ha demanat que «lluitem pels nostres drets, defensem la igualtat, i treballem perquè no hi hagi cap mena de bretxa salarial, ni de qualsevol altre tipus». «Hem de lluitar entre totes i tots per aquesta igualtat. Fem-nos respectar», clama Puell, recordant que des del consistori es treballa per la igualtat.

Neix el col·lectiu ‘La Deskarada’

Hores abans del 8 de març, el nou col·lectiu feminista de La Cala, ‘La Deskarada’, s’ha presentat en societat en un acte, dijous al vespre, a la sala d’actes de l’Ajuntament. L’entitat va donar-se a conèixer per explicar les accions i propostes que volen tirar endavant, i sumar noves ‘deskarades’.

El seu objectiu principal és donar veu a totes les dones caleres, i també educar i autoacompanyar. A hores d’ara, ja compten amb més de 300 seguidores a les xarxes socials i la seva intenció és seguir creixent. 

‘La Deskarada’ és una associació oberta a totes les edats, que vol ser «la veu del poble feminista». «La idea va sorgir fa uns mesos. Al poble no teníem cap moviment feminista. Després de molt de treball ens hem presentat en públic. Sobretot, volem educar i donar veu a les dones», comenten les impulsores del col·lectiu, Noemí Llambrich i Júlia Sueca.

L’acte central del 8M a la plaça Nova

La lluita pels drets de les dones se simbolitzarà a l’Ametlla de Mar amb un acte central a la plaça Nova, que organitza ‘La Deskarada’ amb el suport de l’Ajuntament. Serà a les 12 h del migdia, on es farà un Vermut Lila Feminista.

La jornada s’iniciarà amb un minut de silenci per a totes les víctimes de violència masclista i la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones. Però també hi haurà un esmorzar anticonsumista, un taller de pancartes i llacets i, finalment, un recital feminista amb micro obert perquè tothom hi pugui tenir veu.

«Si algú vol portar un escrit, llegir algun text, recitar alguna poesia, cantar o explicar alguna experiència personal, tindrà el seu moment per donar suport a tota la causa», diu Sueca.

Una taula sobre les dones a l’esport

Els actes continuaran diumenge, amb una taula rodona amb dones joves esportistes del territori, que han obtingut resultats significatius. Es tracta d’una iniciativa del Jovent Republicà de l’Ametlla de Mar.

Hi haurà la participació de diverses esportistes com Cristina Vallespí, campiona estatal de natació; Anaïs Cañagueral, kenponista amb cinturó negre 1r DAN; Anna Viñes, campiona de Catalunya de pàdel; Nerea Cervera, nedadora i exfutbolista; i Fani Franch, atleta de twirling.

Després de la xerrada, que serà a les 12 h del migdia al Centre d’Interpretació de la Pesca, tindrà lloc un pica-pica per a totes les assistents.

Comparteix