Les disfresses ompliran els carrers de La Cala, aquest cap de setmana

Comparteix

Les rues escolars han donat el tret de sortida al Carnestoltes a l’Ametlla de Mar, que tindrà el seu punt àlgid dissabte i diumenge, amb l’arribada del Rei, les rues sèniors i infantils, els respectius concursos i les festes al Poliesportiu.

Arriba el Carnestoltes a l’Ametlla de Mar. Disfresses, rues i disbauxa ompliran els carrers de La Cala, aquest cap de setmana. Els centres educatius han donat tret de sortida a la festivitat amb les rues del dijous i divendres. Dissabte es viurà un dia intens amb la rebuda del Rei Carnestoltes, l’esperada rua, el concurs sènior i la festa al Poliesportiu. Diumenge tindrà lloc el concurs infantil pels més menuts.

L’ambient de Carnaval ja fa dies que es respira pels carrers de la població. I és que el dilluns, el Rei Carnestoltes va arribar als centres d’infantil i primària caleros prenent la possessió del mandat de la disbauxa i durant tota la setmana, els xiquets i xiquetes han hagut de seguir les seves ordres, anant amb pijama, amb un nas de pallasso o fins i tot, amb la cara pintada. La setmana de la disbauxa ha culminat amb les rues.

Els alumnes de l’Escola Sant Jordi van ser els primers en sortir en rua, aquest dijous a la tarda. Enguany, la temàtica de la disfressa ha girat entorn de l’art i cada curs ha representat un quadre reconegut d’un pintor, excepte els alumnes de 6è que, un any més, van sorprendre al públic amb la seva imaginació.

A més, el centre ha volgut contribuir amb el medi ambient i no ha utilitzat bosses de plàstic per a la seva confecció. Les disfresses han representat quadres de pintors, que han confeccionat els mateixos alumnes a l’Escola. Fàtima Garcia és la directora del centre.

A la Llar d’Infants Xerinola, ja fa un mes que treballen per confeccionar la seva disfressa. Una disfressa que ha anat més enllà del Carnestoltes. I és que els més menuts han estat treballant les emocions, com l’alegria, la tristesa, la ràbia, la calma i la por. Cadascuna d’elles l’han representada amb un color, i la barreja ha estat el resultat de la disfressa: el monstre de les emocions.

Aquest divendres pel matí, els més menuts han lluït la seva disfressa durant la rua. Després, l’AMPA ha organitzat una xocolata al pati. Consol Ferré és la directora de la Llar d’Infants.

Aquest cap de setmana seguirà la disbauxa al municipi. Dissabte serà el punt àlgid de la festa. A les 17.30 h de la tarda, tindrà lloc una breu rua que sortirà de l’Ajuntament fins a la plaça Nova on es farà una festa de benvinguda al Rei Carnestoltes i la Serafina. A la nit, es durà a terme la tradicional rua de Carnaval que recorrerà els carrers de la població des de l’Ajuntament fins al Poliesportiu.

Un cop al pavelló, els participants inscrits al concurs sènior, desfilaran pel recinte i trauran totes les seves armes per seduir al jurat. Seguidament, tindrà lloc l’entrega de premis i més tard, la festa Arenalia, que farà moure l’esquelet a tots els presents fins la matinada. Vicenç Llaó és el regidor de festes.

Diumenge serà el torn pels més menuts. A les 17.30 h es dura a terme una rua sortirà des de l’Ajuntament fins a arribar al Poliesportiu, on tindrà lloc el concurs infantil, per menors de 13 anys. Es farà l’entrega de premis i per últim i per acomiadar la festa, hi haurà xocolata per tots als assistents.

Comparteix