El Govern vol crear una organització professional del peix blau català

Comparteix

La consellera d’Agricultura Teresa Jordà creu que, tot i deixar enrere la crisi a Tarragona, cal potenciar accions conjuntes per enfortir el sector pesquer.

La Generalitat vol que el sector del peix blau actuï unitàriament. La consellera d’Agricultura Teresa Jordà ha avançat que s’està treballant en una organització professional que permeti tenir més força en el mercat pesquer. Coincidint amb la tornada a l’activitat, després de la veda, de l’encerclament tarragoní, Jordà vol que també s’hi sumin.

Un dels objectius del Departament d’Agricultura passa per aconseguir que el sector del peix blau català es pugui organitzar d’una manera més ordenada i unitària. La consellera Teresa Jordà creu que, tot i que s’ha deixat enrere la crisi del peix blau a Tarragona, cal impulsar accions per enfortir la pesca en el conjunt del país.

Mentrestant, continua en marxa l’estudi científic que analitza l’estat de les poblacions de sardina i seitó a la costa catalana. Unes espècies que es poden tornar a pescar, des d’aquest dilluns, després de l’aturada biològica. El patró major de la Confraria de Pescadors Sant Pere, Miquel Brull, confia que es puguin repetir les captures de l’any passat.

En l’actualitat, només queden dues embarcacions caleres dedicades a la pesca del peix blau.

Comparteix