Les societats de caça ebrenques crearan escorxadors propis per adaptar-se a la nova normativa

Comparteix

A partir de la nova temporada de caça, hauran de portar els animals com els senglars a sales d’especejament per garantir els màxims controls veterinaris.

El nou decret de comercialització de la carn de caça obligarà també als caçadors amateurs a uns controls més estrictes. Diferents societats de caça ebrenques, com la Societat de Caça La Cala, s’estan agrupant per complir amb la normativa i crear escorxadors propis. Una d’aquestes instal·lacions es faria al Perelló.

Els animals, com el porc senglar, s’hauran d’especejar a partir de la pròxima temporada de caça en unes sales específiques. Això permetrà tenir un major control veterinari però, per contra, suposarà unes inversions importants pels caçadors. El president de la Societat de Caça La Cala, Albert Bouzas, explica que la intenció és crear d’entrada un escorxador mancomunat.

Tot i estar d’acord amb el nou decret, que busca tenir la màxima la seguretat alimentària i sanitat animal, des de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre han demanat ajudes econòmiques a la Generalitat per poder establir el circuit –des del punt de captura fins a l’especejament– i les mesures que es demanen per garantir aquesta seguretat.

Els caçadors caleros han tancat ja la temporada amb un balanç desigual. La presència dels senglars ha estat menor, perquè les pluges de la tardor han millorat els hàbitats a la muntanya. Respecte a la caça menor, tot que han caçat força conills, no han vist tords i no han capturat perdius, ja que estan fent un pla integral de recuperació al vedat.

Comparteix