Una inversió d’1,3 milions d’euros s’executarà al port calero fins el 2022

Comparteix

La inversió més destacada és l’edifici comercial de la façana marítima, que s’està redissenyant.

El port pesquer de l’Ametlla de Mar veurà realitzades, durant els pròxims anys, diverses actuacions per un valor d’1,3 milions d’euros. Així s’ha fet públic aquest dijous, durant la presentació del Pla d’Inversions 2019-2022 de Ports de la Generalitat. Entre les inversions, destaca l’edifici comercial pendent a la façana marítima.

Aquesta és una inversió que estava recollida dins l’anterior pla, però el projecte inicial de Ports no va agradar a l’Ajuntament que va demanar un model més integrat. Ara s’està treballant en un projecte que encaixi dins la icònica façana calera. L’alcalde Jordi Gaseni celebra que s’hagi mantingut la partida, tal com es va comprometre la Generalitat.

Ports destinarà 650.000 euros al nou edifici, que es complementaran amb inversió privada. D’altra banda, s’inclou una inversió de mig milió d’euros al dic de llevant per reforçar-lo. Tal com ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’han prioritzat les actuacions destinades a millorar la protecció i l’abric dels ports i a mitigar el canvi climàtic.

Comparteix