Les Viles Marineres promocionen la galera

Comparteix

Aquest divendres es dóna el tret de sortida a les 6es Jornades Gastronòmiques de la Galera, on 9 restaurants caleros oferiran menús amb aquest crustaci com a protagonista.

Les Viles Marineres de les Terres de l’Ebre encenen els fogons, conjuntament, per fer valdre la galera. L’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar acullen per sisè any consecutiu les Jornades Gastronòmiques de la Galera, del 8 de febrer al 3 de març. Hi ha 9 restaurants de la població que participen en aquesta edició.

En total són un total de 42 restaurants entre les quatre viles, que oferiran menús on la galera serà la base dels seus plats, i on vins de la DO Terra Alta, maridaran els múltiples àpats oferts. Els restaurants participants han confeccionat diversos menús, amb preus entre els 25 i els 40 per persona, on es podrà tastar carxofa confitada amb ou poché i tempura de galera, fideuada amb galeres i llagostins o rap a la crema de calçot i galera, entre altres plats.

L’objectiu final és potenciar aquest crustaci que «fa uns anys no era comercial i hem aconseguit passar-ho a un actiu gastronòmic i donar-li un valor», comenta l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, que considera que «les Jornades no ajuden només a atraure turistes a les Terres de l’Ebre, sinó que també dóna un cop de mà al sector pesquer fent valdre la galera i incrementant-ne la comercialització».

Tot i ser a l’hivern, des de l’Àrea Municipal de Turisme, asseguren que «són unes jornades que funcionen molt bé perquè, tot i estar fora de temporada, reforça els actius gastronòmics de la nostra destinació». El seu gerent, Damià Llaó, apunta que ara «és millor moment per menjar la galera, que cada cop és més apreciada, ja que es pot degustar de mil maneres diferents».

La sisena edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera referma el projecte Viles Marineres que, amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l’Ebre, promociona conjuntament els quatre municipis pesquers ebrencs.

Escolta l’entrevista sencera amb el gerent de l’Àrea Municipal de Turisme, Damià Llaó:

Comparteix