El ple desestima una al·legació i s’aprova el pressupost de 2019

Comparteix

L’al·legació, presentada per la Asociación de Vecinos de 3 Calas, reclamava afegir finançament en el pressupost de l’Ajuntament per enguany, per pavimentar i reparar els carrers de la urbanització, així com la posada en funcionament de la xarxa de clavegueram.

El pressupost municipal pel 2019 s’aprova definitivament. El ple ha desestimat, aquest dijous al migdia, una al·legació presentada per la Asociación de Vecinos de 3 Calas, perquè el contingut de les reclamacions no s’ajustava al reglament. L’al·legació s’ha desestimat amb els vots a favor d’ERC, Compromís i Plataforma, i l’abstenció del PDeCAT.

Un grup de veïns de Les Tres Cales reclamava que en el pressupost de l’Ajuntament per enguany, s’afegís finançament per pavimentar i reparar els carrers de la urbanització, així com la posada en funcionament de la xarxa de clavegueram. Unes peticions polítiques i no pas tècniques, que no corresponen a les causes per les quals es podria impugnar un pressupost.

Per això, el plenari ha acabat desestimant les reclamacions i donant llum verda a la publicació definitiva dels pressupostos municipals. L’alcalde Jordi Gaseni (ERC) es mostra satisfet de la feina que s’està realitzant a les urbanitzacions i afirma que l’actual govern ha invertit, “com mai s’havia fet”, en millorar l’estat dels carrers i en resoldre problemes històrics.

Per la seva part, el portaveu de Compromís per la Cala i primer tinent d’alcalde, Antonio Espuny, considera que els veïns que van presentar les al·legacions “no tenen present tot el que s’ha fet a Les Tres Cales, ni el que està previst per fer” i creu que podrien haver-hi alguns “interessos” per la proximitat de les eleccions municipals.

D’altra banda, el portaveu de Plataforma Calera, Joan Font, argumenta el seu vot perquè “ens hem adaptat al que diu l’informe d’intervenció, que el contingut de les al·legacions és polític”. 

I la portaveu del PDeCAT, Eva del Amo, explica que s’han abstingut “per ser coherents amb la votació del pressupost, per no haver pogut participar en la confecció dels comptes”.

Recordem que el pressupost del 2019 de l’Ajuntament és de 12 milions d’euros, 13,5 si se sumen els de les societats municipals. Aquest garanteix la prestació dels serveis bàsics, però inclou una partida d’inversions. Es va aprovar inicialment, el passat novembre, també amb els vots a favor d’ERC, Compromís i Plataforma, i l’abstenció del PDeCAT.

Comparteix