S’estabilitzen les captures en un any positiu pels pescadors caleros

Comparteix

En total, durant el 2018, per la llotja hi han entrat 1 milió 180 mil quilos de peix, el que representa uns 6 milions i mig d’euros facturats a la Confraria.

La quota per pescar tonyina roja es va obrir a les flotes artesanals l’any passat, coincidint amb la fi del pla de recuperació. 18 embarcacions d’arts menors caleres van ser autoritzades per poder capturar fins a 260 kg cadascuna. El patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Brull, apunta que de cara al 2019 seria una quota comuna.

Els pescadors estan ara a l’espera de diversos plans de cogestió, com el del pop roquer capturat amb nanses i cadups, per fer encara més sostenible la pesquera. De fet, Brull explica que el de La Cala ja és un port pioner en aplicar mesures per protegir l’espècie i afavorir la seva reproducció a la costa del golf de Sant Jordi i el Delta.

A l’encerclament, després d’uns anys crítics que van obligar a desballestar quatre llums, el peix blau va reaparèixer amb una mida comercial. I a l’arrossegament, després de la veda de l’estiu es van tornar a capturar espècies com el lluç o l’orada. Tot i això, les dades globals han estat molt similars a les de 2017, fet que estabilitza el sector.

Comparteix