Les rutes pesqueres de l’Ametlla de Mar són premiades amb el distintiu d’Estratègia Marítima de Catalunya

Comparteix

Es tracta d’un dels projectes subvencionats pel GALP Mar de l’Ebre per promoure l’impuls del turisme pesquer.

Les rutes pesqueres de l’Ametlla de Mar han estat premiades amb el distintiu d’Estratègia Marítima de Catalunya. El reconeixement es va lliurar ahir a Sant Carles de la Ràpita, en el marc d’una jornada per fer balanç de la primera convocatòria d’ajuts.

El reconeixement premia la ruta sobre les diferents arts de pesca, situada al port de l’Ametlla de Mar, per la voluntat de donar a conèixer la tradició i la història calera sempre relacionada al món de la mar i la pesca. L’alcalde Jordi Gaseni va recollir el distintiu i va explicar quins són els reptes per potenciar el turisme pesquer.

Aquest distintiu, que s’ha lliurat per primer cop enguany, reconeix les iniciatives que contribueixen a la implantació de l’Estratègia Marítima de Catalunya. En aquest sentit, el director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, va presentar com s’implementarà aquesta estratègia al país i quines oportunitats territorials es crearan.

En termes generals, el Grup d’Acció Local ebrenc es mostra satisfet pels resultats del primer exercici de la convocatòria de subvencions del Fons Europeu Marítim i de la Pesca. La convocatòria 2018-2019 ha suposat disposar un milió d’euros per a les dues anualitats i es donen per assolits el repte de la transversalitat i pluralitat dels projectes engegats.

 

Comparteix