Comença una vaga de cinc dies dels metges d’atenció primària

Comparteix

 Al CAP de l’Ametlla de Mar s’han fixat serveis mínims per atendre els seus pacients. Les urgències funcionaran al 100 %.

La protesta, convocada pel sindicat Metges de Catalunya, ha començat aquest dilluns i s’allargarà fins divendres. Els metges i metgesses del CAP calero cobriran només els serveis d’urgències, tot i que el facultatiu de guàrdia seguirà amb la seva agenda de visites. Però, les concertades que no es puguin atendre es programaran de nou. Pel que fa al servei d’infermeria i d’administració, no s’ha vist afectat per la vaga.

De fet, des de Salut es recomana que es truqui el mateix dia de la visita o es vagi personalment al centre per confirmar si finalment es podrà atendre. Des del sindicat convocant, una de les membres del comitè, Carolina Roser, comenta que es manté la protesta i que la mediació, celebrada aquest diumenge, va acabar sense acord.

Els metges dels CAP denuncien una situació molt crítica d’excés de feina i condicions laborals precàries, diuen, que repercuteix en la qualitat i la seguretat assistencials. Entre altres coses, reclamen limitar les visites diàries a 28. I que per fer aquestes visites tinguin un temps mínim de 12 minuts.

Comparteix