Nova convocatòria d’ajuts per projectes del sector pesquer pel 2019

Comparteix

El Grup d’Acció Local Terres de l’Ebre ha fet públic aquest dimecres, en una assemblea celebrada a l’Ametlla de Mar, una convocatòria extraordinària pel pròxim 2019.

El Grup d’Acció Local Terres de l’Ebre ha anunciat que l’any vinent, hi haurà dues convocatòries d’ajuts, una de les quals respon a la primera convocatòria 2018-2019 ja resolta i la segona, que restarà oberta fins al 31 de gener de 2019.

Durant el període 2017-2023, el Grup d’Acció Local Terres de l’Ebre disposa d’un total de 3,6 milions d’euros, atorgats pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca, per cobrir els projectes presentats i executats pel desenvolupament de les zones de pesca.

Ara per ara, la convocatòria 2018-2019 ja és una realitat i davant la bona resposta dels promotors del territori en aquesta primera convocatòria, GALP ha fet públic aquest dimecres en una assemblea celebrada a l’Ametlla de Mar, una convocatòria extraordinària pel pròxim 2019, que respon a un traspàs del romanent del 2023 i que té l’objectiu de reduir el marge de presentació de projectes.

El termini de la presentació de projectes serà el 31 de gener de 2019. El gerent de GALP, Joan Alginet, remarca que els ajuts no respondran a l’import dels anys anteriors però seran suficient per seguir la bona inèrcia dels promotors.

En aquest sentit, el pròxim 19 de desembre tindrà lloc una jornada per donar facilitats als promotors a l’hora de redactar projectes i realitzar la part administrativa. Alginet explica que d’aquesta manera, els promotors tindran marge fins al 31 de gener per presentar els projectes.

Durant l’assemblea, també es van donar compte els projectes executats l’any 2018, justificats el passat 15 d’octubre. A més, es van presentar els projectes interterritorials i transnacionals de cooperació, on ha participat GALP Mar de l’Ebre en el marc de la cooperació dels ajuts.

Per altra banda, recordem que el 27 de novembre, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims ha organitzat en clau de territori, la presentació dels projectes executats d’acord amb l’estratègia de GALP i l’estratègia marítima de Catalunya, a Sant Carles de la Ràpita. Entre els quatre projectes escollits, hi ha el de la senyalització històrica del port pesquer, de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

Comparteix