Males perspectives per al sector de l’oliva a l’Ametlla de Mar

Comparteix

La forta sequera fan preveure una pèrdua de producció en la collita d’enguany de més de la meitat respecte la campanya anterior.

La producció  d’aquesta campanya es preveu que caigui entre un 60% i un 70% respecte l’any passat, situant-se en una collita d’uns 100.000 quilos. A més, el retard d’unes pluges que han arribat a la tardor, ha fet que el rendiment rondi el 13%, una dada molt baixa comparada amb l’habitual en aquestes dates.

Davant aquestes xifres, el president de la Cooperativa Agrícola de l’Ametlla de Mar, Antonio Espuny, estima que s’arribi a una producció lleugerament superior als 12.000 litres d’oli. Serà una producció similar a l’obtinguda la campanya del 2009.

Baixa collita, baix rendiment i per tant, baix preu. I és que, actualment, el preu que es paga oscil·la entre els 25 i 30 cèntims per quilo, la meitat del que es pagava l’any passat. De fet, Espuny recorda que, per aquestes èpoques, ja rondava els 50 cèntims per quilo.

Respecte a la campanya de la garrofa, que va començar amb molt bones expectatives amb uns preus superiors als 40 cèntims per quilo, les últimes pluges han complicat una mica la producció. Espuny explica que la solució és, ara per ara, deixar de plegar garrofes.

Comparteix