Les farmàcies caleres sensibilitzaran la població sobre el consum d’alcohol

Comparteix

Es facilitarà la informació necessària per prevenir el consum d’alcohol, especialment en menors.

Aprofitant el Dia Mundial Sense Alcohol, que té lloc aquest dijous, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona ha editat un tríptic sobre els riscos i com prevenir el consum d’alcohol en menors.

A Tarragona, gairebé dos de cada tres adolescents ha provat l’alcohol tres cops o més a la vida. I quasi la meitat dels menors enquestats declara haver-se emborratxat algun cop. Per intentar endarrerir l’edat d’inici de consum, des de les farmàcies es volen donar eines a les famílies perquè puguin evitar que els seus fills prenguin alcohol.

Per això, s’ha editat un document especialment adreçat a les mares i pares de menors d’edat, amb consells sobre com actuar. Però també conté informació dels riscos del consum abusiu i de combinacions d’alcohol amb begudes energètiques o medicaments. La farmacèutica Natàlia Borges, explica que també es podran comentar inquietuds a la mateixa farmàcia.

Els tríptics, que porten per títol ‘Veus el que beus’, ja estan disponibles a les farmàcies del municipi i a la resta de farmàcies de la demarcació. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del grup de treball del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona sobre prevenció en drogues des de la farmàcia comunitària, en la qual hi participa la Farmàcia Borges de l’Ametlla de Mar.

Comparteix