El CAP de l’Ametlla de Mar disposa d’un equip especialitzat en salut mental

Comparteix

Es tracta d’un programa, impulsat pel Departament de Salut, per millorar la detecció de casos lleus de trastorns mentals i addiccions.

Des de fa uns mesos, un grup de psicòlegs i psiquiatres del Grup Pere Mata atenen i donen suport als metges de capçalera. L’objectiu és millorar la detecció precoç d’aquest problemes tant en població adulta, com en infantil i juvenil, evitant una utilització abusiva dels psicofàrmacs. El director del CAP, Enric Bachrani, explica que els casos solen ser persones amb problemes lleus, com podria ser l’ansietat.

El servei s’ofereix cada 15 dies i està encapçalat per un psicòleg, un psiquiatre i un infermer d’adults, i una psicòloga infantil, que poden atendre pacients o bé resoldre dubtes i assessorar els metges i infermers del centre de salut calero. La valoració inicial d’aquest servei, tant pels professionals del CAP com pels propis usuaris, és molt bona.

Comparteix