ERC reclama que es descentralitzi la gestió de vedes pesqueres pels retards i incompliments de l’Estat amb el sector

Comparteix

Demanen que es retorni al model descentralitzat de la gestió de les vedes pesqueres i dels conseqüents ajuts a la paralització temporal de les flotes.

L’any 2014 es va centralitzar una gestió de les vedes, que fins llavors havia anat a càrrec de les comunitats autònomes. El diputat republicà, portaveu a la comissió d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Xavier Eritja, assegura que l’actual model no funciona, entre altres coses perquè s’han patit reiterats incompliments d’acords, terminis i transferències pendents.

És per tot això que ERC reclama que de manera urgent es reverteixin tots els greuges pendents amb el sector pesquer, des del reconeixement a la retroactivitat dels ajuts per vedes fins a la transferència de les subvencions pendents, així com el retorn al model descentralitzat de gestió.

Comparteix