L’Ajuntament haurà de pagar uns 600.000 euros a Tres Cales SA per haver municipalitzar l’aigua amb pocs arguments el 2011

Comparteix

La sentència considera que no hi havia prou motius per fer l’operació i obliga a compensar l’empresa pels diners que va deixar de rebre durant cinc anys.

Els pocs arguments per municipalitzar l’aigua de Tres Cales el 2011 obliga ara l’Ajuntament a compensar l’empresa promotora de la urbanització amb uns 600.000 euros. L’operació realitzada per l’anterior govern no està prou argumentada, segons el jutge que condemna el consistori a pagar els beneficis que hagués rebut Tres Cales SA amb la seva gestió pròpia.

 Fins l’any 2011, abans de la municipalització, aquesta empresa distribuïa l’aigua a tota la urbanització mitjançant un contracte d’arrendament amb Aqualia –companyia que també té la concessió del servei a l’Ametlla de Mar–. Tres Cales SA rebia, anualment, poc més de 100.000 euros com a beneficis del servei d’abastament d’aigua.

La sentència obliga a l’Ajuntament a pagar aquesta quantitat, pels cinc anys que l’empresa de la urbanització no va prestar el servei, ja que el jutge considera poc argumentada la decisió de municipalitzar l’aigua de les Tres Cales. Segons explica el regidor d’Hisenda, Antonio Espuny, això comportarà fer front a un pagament de 541.000 euros més els interessos.

Però en el cas d’aquesta municipalització hi ha una polèmica més. Segons denuncia l’actual govern, l’Ajuntament va haver de pagar a Aqualia fins a 300.000 euros anuals entre 2011 i 2015, mentre que quan prestava la gestió per Tres Cales SA, li abonava beneficis. Espuny es pregunta quins negocis hi havia al darrere d’aquesta operació.

 Recordem que recentment el consistori va declarar nul·la la modificació del contracte amb Aqualia, de l’any 2009. Un dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat considera que la companyia tindria suficient per cobrir costos i tenir beneficis industrials amb les retribucions pactades en el contracte inicial del 2004.

Comparteix