La Cala commemora l’1 d’octubre

Comparteix

Entre els actes, es va descobrir la placa de la nova Avinguda de l’U d’octubre, i es va fer una marxa a la inversa de la que es va fer l’1-O per poder votar.

Centenars de persones van participar dissabte en una festa reivindicativa popular per rememorar el referèndum d’ara fa un any. Els caleros es van concentrar a les portes de la Sala de la Societat, el que va acabar sent el lloc de votació del referèndum. Abans d’iniciar la marxa cap a la nova Avinguda de l’U d’octubre, l’ANC va voler reconèixer la col·laboració de la Societat Cultural Esportiva i Recreativa amb una descoberta d’una placa. El president de la SCER, Joan Pere Brull, agraeix la distinció.

Pancartes per recordar i exigir la llibertat dels presos i exiliats, encapçalaven la marxa que va recórrer, tal com es va fer l’1 d’octubre de 2017, els carrers de la població fins arribar a les portes de l’Institut Candelera. La coordinadora de La Cala per la Independència, Montse Gonzàlez, recorda els fets i afirma que els ciutadans mereixien un homenatge.

Entre els actes de la festa, destaca el bateig de la nova Avinguda de l’U d’octubre, que el plenari va aprovar dimecres passat. L’alcalde, regidors i membres de la societat civil van ser els encarregats de descobrir la placa del nou vial. L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, explica que és un gest per recordar la força de tot el poble.

La festa popular va comptar amb les actuacions de Andreu Marsal, Júlia Sueca, Joan Rebull i Joan Argentó, Versos a Cors, Muto, duet A Tempo i Nautilus. A part de la part més festiva, també hi va haver espai per al record amb un mural amb imatges de l’1-O a La Cala i amb dues de les urnes amb les que els caleros van votar al referèndum.

 

    

Comparteix