La Cala commemorarà l’1-O amb una festa popular reivindicativa

Comparteix

 Entre els actes commemoratius hi haurà la descoberta de dues plaques, una que donarà nom a l’avinguda de l’U d’Octubre i una altra, instal·lada a la sala de la Societat, que homenatjarà l’espai on es va exercir la votació del referèndum.

Les entitats sobiranistes de la població, La Cala per la Independència i el CDR La Cala, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament han organitzat, per aquest dissabte, un acte commemoratiu que servirà per rememorar aquesta jornada històrica a Catalunya.

Les activitats s’iniciaran a les 18.30 h davant la Sala de la Societat, on 2.200 caleros van exercir el seu dret a vot durant el referèndum. Aquest punt de votació va ser obert després que no es pogués votar a l’Institut Candelera, i per aquesta raó l’ANC homenatjarà la SCER amb una placa commemorativa. Montse Gonzàlez és la coordinadora de La Cala per la Independència.

Des d’aquí, s’iniciarà una marxa cap a l’Institut, recordant la que els veïns i veïnes van fer el mateix 1-O per poder votar, traslladant les urnes i les paperetes. Un cop allà, a les 19 h, tindrà lloc una botifarrada popular i diverses actuacions musicals que s’allargaran fins ben entrada la nit, rememorant el concert que es va fer la nit prèvia al referèndum.

Aquestes actuacions seran protagonitzades pel duet Joan Rebull i Joan Argentó, Versos a Cors, Muto, duet A Tempo, Nautilus i DJ Guillermo Argentó. Entre els actes previstos, a les 20 h, hi haurà la descoberta de la placa que batejarà oficialment la nova Avinguda de l’U d’Octubre. Jordi Gaseni és l’alcalde de l’Ametlla de Mar.

Els qui assisteixin en aquesta festa commemorativa, podran fotografiar-se amb una urna original de l’1-O. A més, també hi haurà una segona urna on podran dipositar el seu vot simbòlicament o escriure una carta als presos polítics. Els beneficis de l’acte es destinaran als familiars dels empresonats i exiliats.

Comparteix