L’Avinguda de l’Ensenyament passarà a dir-se Avinguda de l’U d’octubre

Comparteix

La moció ha estat aprovada aquest dimecres al ple de l’Ajuntament amb els vots afirmatius d’ERC, Compromís i el PDeCAT, i l’abstenció i un vot negatiu de Plataforma.

El ple va acordar, aquest dimecres, canviar el nom perquè és l’espai on els caleros van defensar les urnes i el col·legi electoral on s’havia de votar el referèndum. La moció es va aprovar amb els vots afirmatius d’ERC, Compromís i el PDeCAT, i l’abstenció i un vot negatiu de Plataforma.

El nou nom d’Avinguda de l’U d’octubre servirà per commemorar la determinació dels veïns i veïnes de l’Ametlla de Mar de defensar el seu dret a votar i decidir el futur del país. Però també de no aturar-se davant les amenaces de l’Estat. L’alcalde Jordi Gaseni ha expressat que el canvi servirà per recordar la força de tot el poble el passat 1-O i també als presos i exiliats.

Aquest canvi suposarà sacrificar l’Avinguda de l’Ensenyament, però el portaveu de Compromís per la Cala, Antonio Espuny, confia que en el futur es pugui recuperar. Amb tot, està d’acord amb el canvi de nom per la situació excepcional que viu Catalunya, i per recordar que els responsables del referèndum no són només el govern empresonat sinó tot el poble.

En aquest sentit, des del PDeCAT van exposar que tot i la importància del nom actual, no hi havia cap justificació que serveixi per no aprovar el canvi de nom a Avinguda de l’U d’octubre. El seu portaveu, Joan Pere Gómez, ha recordat les càrregues policials d’aquell dia a diversos municipis i creu que servirà per commemorar el que havia de ser una festa democràtica.

L’únic partit que no va secundar el canvi va ser Plataforma Calera. Tot i estar d’acord amb el contingut de l’acord, van proposar que aquest nou nom s’hagués de ratificar mitjançant una consulta ciutadana. Aquesta esmena va ser rebutjada per la resta de grups, i per això hi va haver vots diferenciats, segons exposa el portaveu, Joan Font.

Des del govern van explicar que l’acceptació de l’esmena hagués suposat desnaturalitzar la moció que demanava el canvi, ja que implicava qüestionar els fets que van succeir davant les portes de l’Institut Candelera. Amb tot, l’alcalde va afirmar que estan a favor de les consultes i que s’estudiarà per canviar els carrers franquistes que queden encara a la població.

El canvi de l’Avinguda de l’Ensenyament a Avinguda de l’U d’octubre es produirà aquest dissabte al vespre, en el marc de la festa que l’ANC, el CDR i el mateix Ajuntament han organitzat per commemorar el referèndum. Entre els edificis que hauran de canviar la seva adreça, es dona la casualitat que hi ha la caserna de la Guàrdia Civil.

 

El ple d’aquest dimecres també va aprovar provisionalment el projecte per modificar urbanísticament el POUM referent al sector bosc de la Urbanització Sant Jordi d’Alfama. Entre els documents que s’han inclòs al text, hi ha diversos informes sobre l’Agència Catalana de l’Aigua i del Ministeri de Foment, així com també dels jaciments arqueològics.

Aquest nou pas és previ a que en un pròxim futur es puguin començar a atorgar llicències urbanístiques en aquesta urbanització. D’altra banda, també s’ha inclòs l’ús assistencial entre la regulació d’usos del sòl. El punt es va aprovar amb els vots afirmatius d’ERC, Compromís i Plataforma, i l’abstenció del PDeCAT.

Comparteix