La Fiscalia arxiva la investigació sobre els alcaldes que van viatjar a Brussel·les

Comparteix

Hisenda i el Tribunal de Comptes volien saber si havien pagat amb fons municipals el viatge per trobar-se amb Puigdemont

El 7 de novembre passat, 167 alcaldes, entre els quals Jordi Gaseni, van viatjar a la capital belga per donar suport a l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. Ara, la Fiscalia Superior de Catalunya ha conclòs que no hi ha hagut malversació de fons públics.

Després de la trobada, Hisenda i el Tribunal de Comptes van demanar al ministeri públic que investigués l’origen dels 63.870 euros que va costar el viatge, perquè consideraven que part dels diners havien sortit dels ajuntaments. L’Associació Catalana de Municipis (ACM), que va organitzar la trobada juntament amb l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI), va justificar els pagaments fets per la contractació del vol xàrter i el lloguer de la sala on es va fer l’acte.

La Fiscalia ha acabat admetent que no hi ha cap indici que el viatge es pagués amb diners públics, com sospitaven. Exposen que el viatge va ser pagat amb diners dels propis alcaldes, dels seus grups municipals o de les dues entitats municipalistes. L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, explica que va ser un viatja costejat personalment.

Aprofitant la notícia, des de l’Associació de Municipis per la Independència han demanat a la justícia espanyola que arxivi la causa contra més de 700 alcaldes del país arran de l’1-O.

Comparteix