La Cala reclama la República durant l’11 de setembre

Comparteix

Els caleros es van reunir, un any més, a la plaça Catalunya per celebrar la Diada Nacional de Catalunya.

L’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a la població va estar marcat pel context polític del país, on també es va demanar la llibertat dels presos polítics i exiliats. Tot i el sol de justícia, els caleros no van faltar a la cita per homenatjar la senyera a la plaça Catalunya.

L’encarregat d’hissar la bandera va ser el president de la Penya Barcelonista de l’Ametlla de Mar, Roger Llambrich, qui va explicar que el Futbol Club Barcelona és més que un club perquè ha contribuït a la normalització del català i al dret a decidir dels catalans. En el terreny personal, Llambrich va explicar que per motius laborals no va poder votar l’1 d’octubre.

Aquest 11 de setembre ha estat el primer després del referèndum i els fets d’octubre. Per aquest motiu, l’alcalde Jordi Gaseni va recordar que la força de la ciutadania és imprescindible per tirar endavant amb la República. I també va fer recordar als presos polítics i exiliats, reclamant la seva posada en llibertat i el retorn a Catalunya.

L’ofrena floral a la senyera de mans de l’alcalde, les entitats i les associacions, i les pubilles i hereus van cloure l’acte institucional de la Diada. La part festiva va ser dilluns al vespre amb el cantautor Joan Rovira, qui va oferir un repertori escollit pel públic. Entre els seus populars èxits, Rovira va aprofitar per interpretar ‘Germans de llengua’ en el marc de l’11 de setembre.

Comparteix