Estiu tranquil a les platges i cales de la costa calera

Comparteix

Segons la Creu Roja de l’Ametlla de Mar, l’estiu ha estat un dels més tranquils dels darrers anys, en el qual ha destacat la poca presència de meduses.

L’Assemblea Local de Creu Roja a l’Ametlla de Mar ha fet un balanç molt positiu de la campanya de l’estiu 2018 que hi ha compres des de l’1 de juliol al 31 d’agost. La manca de meduses a les platges caleres ha convertit l’estiu en un dels més tranquils dels darrers anys.

Tot i que les 600 intervencions per cures realitzades, igualen les xifres registrades la temporada passada i podrien indicar tot el contrari, aquest any ha estat molt tranquil a les platges caleres, sobretot per la manca de plagues de medusa que altres anys han condicionat els banyistes i els serveis dels socorristes. Aquestes intervencions han estat en moltes ocasions per cops, talls o picades d’algun insecte extern a l’aigua. Pilar López és secretària de Creu Roja l’Ametlla de Mar.

També cal destacar que no s’ha hagut de lamentar cap incidència relacionada amb els ofegaments, i han baixat quasi a la meitat les actuacions per avisos preventius als usuaris. Entre els 1.200 avisos se n’han de comptabilitzar per prevencions en espigons i zones de bany no autoritzades, accessos a zones de bany amb vehicles nàutics a motor o advertències per sortir de l’aigua amb bandera roja. Cal destacar que aquest any la bandera roja ha onejat en comptades ocasions i ha estat més per precaució davant previsions de tempesta, que no pas per males condicions reals.

Un altre dels aspectes a comentar respecte a la campanya actual, és l’important descens de socorristes locals. La nova normativa i les necessitats formatives dels socorristes, han fet que la major part dels socorristes d’aquest any, hagin vingut de diferents indrets de l’estat espanyol.

La Creu Roja de l’Ametlla de Mar recuperarà d’aquí a poc l’activitat habitual d’ajuts socials i se centrarà en la campanya de recollida de joguines i en la posada en marxa del projecte Creu Roja Joventut.

 

Comparteix