L’Ametlla de Mar acollirà les primeres converses de pensament crític a les Terres de l’Ebre

Comparteix

Durant la jornada, que tindrà lloc dissabte a la Confraria Nova de Pescadors, es reflexionarà sobre el concepte de “Resistència”, amb ponències de Xavier Antich i Ramon Cotarelo, entre d’altres

Les primeres converses de pensament crític a les Terres de l’Ebre tindran lloc aquest dissabte a la Confraria Nova de Pescadors de l’Ametlla de Mar. Serà una jornada on es reflexionarà sobre tot el que està passant actualment al món i especialment, a Catalunya, amb ponents de diferents disciplines i renom com Xavier Antich i Ramon Cotarelo.

Els fets de l’1 d’octubre han marcat un abans i un després a Catalunya i han fet plantejar-se moltes preguntes a la societat catalana. Tant és així que tres professors de filosofia de les Terres de l’Ebre, Rafael Haro, Lluís Montull i Benjamí Torné han decidit formar En Kontr@, una associació que pretén fomentar l’esperit crític i la reflexió, a través de diferents xerrades i taules rodones. Rafael Haro és un dels membres d’En Kontr@.

La jornada s’iniciarà a les 10 h del matí amb una presentació a càrrec del Rafael Haro. A les 10.30 h tindrà lloc la ponència titulada “Resistència: entre l’activisme i l’acció política” amb el filòsof i també membre de l’Associació, Xavier Antich. Posteriorment, a les 12.15 h se celebrarà una taula rodona amb Joaquim Ballabrera, Teresa Ferré, Lluís Montull i Anna Zaera, ponents del periodisme, l’oceanografia i la filosofia.

A les 17 h de la tarda, serà el torn del politòleg Ramón Cotarelo amb la conferència “De la servidumbre voluntaria a la desobediencia civil”. Per últim, tancaran l’acte el filòsof Benjamí Torné i l’alcalde Jordi Gaseni. Totes les intervencions aniran seguides d’un debat obert, un debat que, des de l’organització, volen que sigui intel·lectualment plural on es pugui parlar de tot. Lluís Montull és un dels membres d’En Kontr@.

La idea és que aquestes converses puguin ser itinerants al llarg del temps i a diferents llocs de les Terres de l’Ebre. La jornada és gratuïta i oberta a tothom, per participar-hi però, és preferible inscriure’s a través del correu electrònic pensamentcriticterresebre@gmail.com, informant sobre el nombre de persones interessades a assistir-hi.

Comparteix