Mones i farinoses lluiten pel protagonisme popular i comercial per aquesta Pasqua

Comparteix

La mona és més popular, sobretot entre els més petits, i la farinosa s’ha obert pas en l’àmbit comercial.

Les previsions de consum de mones i farinoses de cara a la Setmana Santa, i especialment el dilluns de Pasqua, són optimistes. Els pastissers locals esperen que el bon temps permeti l’arribada de visitants i per tant de l’increment del consum d’aquests pastissos tradicionals.

Els últims anys de crisi ha provocat que les mones siguin més petites. Però això no ha frenat el consum més festiu. La tradicional de pasta i ous bullits ronda els 20 euros, amb un pes superior al mig quilo, i la de xocolata amb alguna figura al damunt pot incrementar-se fins als 30 euros. Les figures són, sense dubte, l’estrella de les mones. Els ous, conills o gallines de xocolata han donat pas a camps de futbol, esportistes o personats de sèries infantils.

Si parlem de les farinoses, en els darrers anys s’ha detectat una recuperació de vendes a les pastisseries, com a recurs de consum del pastís tradicional entre les famílies. El cabell d’àngel en els darrers anys ha donat l’alternativa a altres farciments menys tradicionals com la crema o la xocolata. El preu ronda entre els 18 i 20 euros per quilo.

Comparteix