L’origen de la fuita d’aigua a Vandellòs II està a la vàlvula de ventilació de la barrera de pressió

Comparteix

Ara se soldarà el degoter i es faran treballs complementaris als generadors de vapor i en altres soldadures del recinte de contenció.

Vandellòs II confirma que el degoteig d’aigua provenia de la barrera de pressió. ANAV informava que la fuita es va localitzar a la vàlvula de venteig, dins del circuit primari, tal com havia denunciat Ecologistes en Acció. La planta continua parada per efectuar les reparacions i s’estima que no tornarà a connectar-se fins d’aquí a tres setmanes.

La central nuclear s’aturava, el 2 de març, després de constatar que la fuita d’aigua, trobada dins del conjunt d’elements sotmesos a la pressió del reactor, estava ubicada una àrea de màxima seguretat. L’empresa ha reconegut que feia dies que monitorava un petit augment del volum d’aigua recollit en els embornals de l’edifici de contenció.

Segons la direcció de la central, aquest volum sempre ha estat a uns nivells 30 cops inferiors als establerts a les especificacions tècniques de funcionament. Però els ecologistes han acusat ANAV i el CSN de ser conscients de la magnitud del problema i haver permès que la planta seguís funcionant. Eloi Nolla és portaveu d’Ecologistes en Acció:

En un comunicat, emès per la central el passat divendres, detallen que, a part de reparar la fuita, s’ampliaran els treballs d’inspecció als generadors de vapor i a soldadures similars per descartar que no hi ha més risc de fuites. Els operadors de Vandellòs II asseguren que el succés no ha tingut repercussions ni per a les persones ni per al medi ambient.

 

Escolta l’entrevista sencera amb Eloi Nolla, portaveu d’Ecologistes en Acció:

Comparteix