La previsió de neu fa suspendre el transport escolar

El parc del Bon Repòs nevat en la darrera nevada, l'any 2010.
Comparteix

Dimecres no hi haurà la ruta entre les urbanitzacions i els centres educatius, que veuran modificada l’activitat lectiva.

La neu obliga a suspendre el transport escolar demà dimecres. Una mesura que s’ha pres per a tot Catalunya, de la mateixa manera que des de les 16 h de la tarda no circulen camions de gran tonatge per les carreteres. Fins ara a l’Ametlla de Mar només s’han vist alguns flocs de neu durant el migdia.

El front siberià que travessa tot el país ja ha deixat nevades importants i ha arribat fins a cota zero. Els gruixos que es podrien acumular al litoral, aquesta nit, podrien arribar fins als 3 cm i podrien ser de fins a 10 cm a la zona muntanyosa del municipi. Per tant, l’alerta per neu continua activa i això ha obligat Protecció Civil a prendre mesures preventives.

D’entrada, demà dimecres no circularà cap línia de transport escolar al país i es recomana evitar el vehicle privat. Així la ruta que connecta les urbanitzacions nord de la població amb l’Escola Sant Jordi i l’Institut Candelera no funcionarà. La directora de l’Escola, Fàtima Garcia, explica que l’activitat lectiva es podria veure alterada per les condicions meteorològiques.

Una altra mesura és la prohibició, des d’aquesta tarda, de la circulació de camions de gran tonatge per les carreteres catalanes. És el primer cop que es pren una decisió com aquesta, que s’aixecarà en funció de la situació després de les nevades. Eugènia Domènech és la directora del Servei Català de Trànsit:

Tot i les restriccions a vies, hi ha preparat un dispositiu per mobilitzar llevaneus a les principals carreteres, com ara l’AP-7 o l’N-340, en cas que sigui necessari. També s’han coordinat els principals cossos d’emergències del municipi, com la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, els Bombers, el SEM i el SUM, davant les possibles actuacions relacionades.

Caldrà estar pendents de la situació meteorològica per veure si acaba nevant a l’Ametlla de Mar. Durant les pròximes hores, els termòmetres hauran de mantenir-se prop dels zero graus, perquè la neu caigui al nucli urbà. Cal remuntar-se al 2010 per recordar l’última imatge del centre de la localitat nevat. Mentrestant, continua una pluja fina amb registres de 5 l/m².

L’escultura ‘Braços i Rems’ completament nevada, el gener del 2010.
Comparteix