Mercadona comercialitzarà el peix blau de Tarragona

La peixateria d'un dels supermercats de la cadena. Foto: Mercadona
Comparteix

La cadena de supermercats es queda amb les captures de sardina i seitó, amb un preu fix a la llotja.

Mercadona es queda amb el peix blau de Tarragona. La cadena de supermercats ha signat un contracte amb la Confraria de Pescadors del Serrallo per fer-se amb la comercialització de les captures de l’encerclament. Aquest dilluns van tornar a la mar, després de dos mesos de veda, amb unes captures novament minses i una mida del peix petita.

Durant gairebé 11 anys, l’empresa Pescanova s’encarregava de comprar pràcticament tot el peix blau que entrava al port de Tarragona. Però des d’aquesta setmana, és Mercadona qui se’n farà càrrec de manera indefinida. La millora és un preu fix de compra, que es revisarà cada any. Esteve Ortiz és el president de la Confraria de Pescadors de Tarragona:

A més, Mercadona es farà càrrec del cost de l’embalatge i el gel. La cadena de supermercats podria pagar fins a 3 euros el quilo de sardina i seitó, si el peix té una bona mida comercial. Però en el primer dia de captures, els pescadors no han tornat satisfets. Alerten que, després de l’aturada biològica, segueixen trobant peix petit i amb poca abundància.

Comparteix